Lahko pomaga postaviti vse drugo v perspektivo.

Ta svet je poln situacij, katere nam lahko sprožijo zaskrbljenost – zbolevanje, izguba službe, krmarjenje v sporu in še veliko več. Kljub temu lahko v sebi razvijemo moč, da premagamo zaskrbljenost zaradi stresnih okoliščin okoli nas. Z iskanjem čudeža lahko preprečimo, da bi se naše življenje skrčilo na raven okoliščin, zaradi katerih se počutimo zaskrbljene. Ko naletimo na čudež in občutek strahospoštovanja, pridobimo večji pogled na naše okoliščine, katere nam lahko pomagajo premagati tesnobo. Evo, kako nam lahko čudež pomaga pri premagovanju skrbi:

Čudež lahko spremeni našo perspektivo

Odkrivanje in uživanje v čudežu okoli nas dvigne naš pogled izven naših skrbi na pozitivne možnosti, katere obstajajo za nas. Čudež nam lahko pomaga prenehati skrbeti, kaj nas straši, in začnimo upati in delati najbolje v svojih okoliščinah.

Skrb dejansko ne more preprečiti, da bi se v našem življenju zgodilo karkoli negativnega. Tudi skrbi nam ne morejo prinesti ničesar pozitivnega. Torej je popolnoma neuporabno skrbeti, skrb pa odvzame dragocen čas in energijo.

Namesto da bi nas skrbelo, ko se čutimo v strahu, se raje odločimo za čudež. Naredimo nekaj, kar v naši duši vzbudi strahospoštovanje. Pojdimo ven na zvezdniški pogled , se sprehodimo, se pomolimo ali meditiramo, se smejemo z ljubljeno osebo, uživamo v glasbi, okusimo odličen obrok itd. Možnosti, da doživimo čudež, so neskončne. Ključno je, da namerno iščemo čudeže. Če z namenom napredujemo k čudežu, treniramo svoj um, in se tako pričnemo bolje zavedati.

Ko bomo našli čudež, se bo naše stanje duha dvignilo nad skrbjo, kadar se bo naša perspektiva premaknila. Po raziskavah lahko čudež odžene skrbi. Študija kalifornijske univerze – Riverside je pokazala, da občutek čudenja lahko razbremeni čakanje na negativne novice. Udeleženci te študije so morali počakati, da so spoznali rezultate testov, za katere so skrbeli: njihove ocene IQ in ocene, kako jih dojamejo naši vrstniki. Skupina, katera je ob ogledu osupljivega videa sončnega vzhoda z glasbo doživela občutek čudenja, je pokazala bistveno manj tesnobe in več pozitivnih čustev kot drugi udeleženci.

Čudež nam lahko razbremeni strahove. Če smo pripravljeni namerno iskati čudeže, čeprav se bojimo, kaj bi se lahko zgodilo, bomo odkrili občutek strahospoštovanja, kateri pa bo razširil našo perspektivo in nam pomagal najti upanje.

Čudež nas lahko navdihne za iskanje miru

Občudovanje nas lahko navdihne, da najdemo mir v duhovni praksi, katere so za nas pomembne. Ljudje iz različnih verskih okolij povezujejo čudež z mirom. Po raziskavi raziskovalnega centra Pew je 59 odstotkov Američanov pravilo, da vsaj enkrat tedensko čuti globok občutek duhovnega miru in dobrega počutja, 46 odstotkov pa vsaj enkrat tedensko.

Dve posebej koristni praksi za premagovanje skrbi sta prav tako koristni za odkrivanje čudeža: molitev in meditacija. Raziskave kažejo, da lahko molitev in meditacija zmanjšata tesnobo in pomagata ljudem doživeti strahospoštovanje.

Kadarkoli nekdo ali nekaj v nas sproži zaskrbljenost, se raje odločimo za molitev ali meditacijo o tej zaskrbljujoči misli, namesto da bi se vanjo potopili. Namerno sprostimo tesnobo, katero čutimo, in molimo za pomoč, katero potrebujemo za dobro obvladovanje okoliščin. Možno je veliko različnih načinov meditacije. Eden od načinov, katerega je dobro vključiti v naš zaseden urnik, je izgovarjanje »afirmacijskih metod« (metode ali besede izgovorjene v kratkih stavkih, katere pa lahko izrazimo v času, katerega nujno potrebujemo, da enkrat vdihnemo in izdihnemo). Dihalne vaje nam lahko pomagajo hitro najti mir.

Čudež nas navdihuje, da pogledamo onkraj svojih okoliščin na večji vir upanja – in tako bomo pridobili občutek miru, kateri bo zasenčil naše skrbi.

Skrb ni vredna našega časa in energije. Lahko nehamo skrbeti in začeti uživati v miru z iskanjem čudeža okoli sebe. Kadar začnemo raziskovati čudeže, ga bomo odkrili – skupaj z močjo, katera nam bo pomagala premagati skrbi.