Nekega dne se mala duša odloči, da bo odšla na zemljo po nove izkušnje. Bog jo pošlje z namenom, da bi dve odrasli osebi naučil, kaj pomeni ljubiti. Zgodilo se je nekega čudovitega septembrskega jutra. V Kranjski porodnišnici se rodi deklica, ki pa se niti ne zaveda, kaj vse jo čaka na poti njenega življenjskega cikla. Kot novorojenčico so jo vsi občudovali, bila je mila, tiha in skoraj nikoli ni zajokala. Že v porodnišnici, ko je oče izvedel, da je punčka, je ni želel priznati, saj si je kot vsak musliman želel imeti sina in ga vzgajati po načelih islama.

Po pripovedovanju njene babice so se dogajale zelo čudne stvari. Sicer pa jih takrat ta deklica še ni razumela. Njena mama se je odločila za moškega, ki je imel zelo težek karakter, poln ljubosumnosti in nezaupanja v druge ljudi, zaradi česar se njena mama odloči za ločitev. Ločitveni postopek se je odvil zelo hitro; ker oče majhne deklice ni prišel na sodišče, so mamo razvezali po njenih besedah. Nato pa bum. Oče želi odpeljati to majhno deklico s seboj v Bosno, kjer je živel pri svojih starših. Po pripovedovanju ljudi in svoje babice izve, da je oče vrgel vhodna vrata od stanovanja na tla in jih tako razbil, da so bila potrebna kar veliko popravila. Vse to se je dogajalo zelo pogosto in deklico so morali skrivati pri sosedih. Ker pa se je oče tako napil in začel groziti tudi ostalim, so poklicali policijo in tako je dobil prepoved približevanja vsem njenim sorodnikom in njeni mami.

Njena mama je imela zelo težko obdobje s tem moškim. Velikokrat je bila pretepena, porezana z nožem, in kljub temu da je imela kar težko obdobje z njim, je ni izučilo nič.

V istem bloku je živel sosed, ki je imel hčerko. Žena mu je zbolela za zelo težko boleznijo in je naredila samomor. Lahko si predstavljamo, kako zelo težko je bilo tej deklici, ki je v tistih časih odraščala sama z očetom.

Mama prve deklice se je velikokrat sprehajala pred blokom z vozičkom in prav takrat se ji je pridružila sosedova deklica in ji pomagala. Bila je zelo prijazna in kulturna, vse dokler ni stopila v pubertetniško obdobje.

Moški s katerim je mama začela hoditi, ji je rekel, da ta majhna punčka, ki se je rodila dvema osebama nekega septembrskega jutra, nima kaj početi v njegovem stanovanju, saj je njen oče musliman. Njena mama se jo odloči pustiti pri svoji mami in tako odide k sosedu in vzgaja njegovo hčerko. Moškemu rodi še dva sina.

Deklica je odraščala pri svoji babici, na katero se je zelo navezala in jo vzela za svojo mamo. Sicer so jo vedno vzeli s seboj, ko so se odpravljali na dopust ali obisk, vendar pa sama pri sebi ni nikoli občutila prave materinske in očetovske ljubezni. Ne ve, kaj pomeni imeti starše, ki te imajo radi, te podpirajo pri svojih željah in ciljih, saj ni nikoli občutila prave ljubezni svojih staršev. Sicer kot majhna punčka in najstnica ni vedela, kaj ji to lahko prinese v njenem življenju, vendar se je veliko naučila od drugih in tudi sama. Se nadaljuje…