No pa sedaj malo poglejmo kako je pri ženskah. V prejšnjem blogu sem navedla zakaj moški varajo, sedaj pa bi malo opisala ženske in njihovo varanje.

Velika večina razmerij razpade zaradi varanja. Ženske znamo zelo dobro velikokrat kriviti moškega za nastalo škodo, pa vendar roko na srce tudi me nismo popolne. Moška nezvestoba je velikokrat pogostejši pojav, kar lahko razložimo s poligamijo moškega, lahko bi rekli da ima ženska nezvestoba resnejše psihološke izzive ali probleme. Kakšna pa je dejansko razlika med nezvestobo ženske do moških? In ja, vsekakor se ako temu izognemo in ohranimo vezo.

Ženska na odnos gleda kot močno psihološko vez med dvema osebama. Glede na določene raziskave, več kot četrtima žensk pravi, da nimajo nikakršne čustvene navezanosti na svojega ljubimca, moški pa velikokrat trdijo, da prav tako niso navezani na svojo ljubico.

Za žensko spoznanje so dejstva, da se začnejo težave s stalnim partnerjem in s tem so njene prve misli o izdaji. Za razliko od moških pa nimamo stalne želje po uresničevanju spolnosti z različnimi partnerji. Potrebujemo posebno bližino, podporo, občutek varnosti in stabilnosti.

 Psihologija ženske izdaje se razlikuje po pristopu in se začnemo kesati. V trenutku, ko pa nam moški skuša skriti izdajo se ta ne skriva. Psihološko gledano je zelo težko izpolniti več vlog hkrati. Zelo težko ostanemo ista ljubeča ženska in se predamo drugemu moškemu. Ženske velikokrat priznamo lahko nezvestobo, se pokesamo in velikokrat iščemo razloge v sebi. Moški pa svoje vedenje opravičujejo z razlogi, kot so naravni instinkt in zato še mnogo let živijo z žensko.

NEKAJ RAZLOGOV ZA NEZVESTOBO ŽENSK:

Ne glede na to, kako smo lahko odkrite včasih traja lahko prav tako celo večnost, da razumemo razlago izdaje. Težava pri spopadanju z lepim nasprotnim spolom je, da ta preraste v čustveno povezavo in postane naš ključ do dolgoročnih odnosov. Ženske se moramo ob moškemu počutiti ljubljeno in da nas potrebujejo. Kadar pa ni dovolj čustev, katere imajo moški za nepomembna, se lahko začne izdaja.

Nekaj razlogov zakaj začnemo varati:

1.Velikokrat se počutimo osamljene. Veliko žensk ni pripravljenih na dolgo odsotnost moškega, ter na njegova stalna službena potovanja ali selitve. Velikokrat varamo lahko prav zaradi tega, ker se počutimo osamljene.

2. Želimo končati vezo. Sliši se lahko zelo nenavadno toda ja, velikokrat gremo v izdajo, ker mislimo da nas nekje čaka nekaj boljšega in iz tega smo pripravljene zapustiti sedanjo vezo. To pa je zelo zviti način za prekinitev neke dolgotrajne veze ali zakonske zveze.

3. Lahko je celo usodno srečanje s prvo ljubeznijo. Nenaden sestanek s fantom, kateri nam je že dolgo lahko všeč v nas prebudi neke pozabljene občutke. Zato pa sedaj, ko smo odrasli nas nič ne preprečuje, da bi bili lahko skupaj tudi resnično. S tem, pa naši hormoni podoživijo usodno srečanje in evo zgodi se napaka, katero lahko zjutraj obžalujemo.

4. Težave v intimnosti. Tukaj lahko navedemo stres, dolgotrajne zdolgočaseni veze sčasoma lahko ubijejo zakon. Takrat pa se nam na najbolj neobičajnem kraju pojavi idealen moški s čudovito postavo, vesel, duhovit, nasmejan skratka z eno besedo zelo šarmanten. Tukaj pa lahko prevlada naša nepremišljenost in se nam lahko začne oglašati naš najstarejši instinkt , da je to sedaj močan in zanesljiv moški za nas.

5. Neuresničeni občutki z moškim s katerim smo. Zgodi se nam lahko, da ne razumemo razlike med idealnim moškim katerega smo spoznale in idealnim princem iz naših sanj. Nezrela oseba, bo tako začela razmišljati o zamenjavi partnerja v trenutku, ko spozna svojo nepopolnost. Nato se vrtimo v nekakšnem neskončnem krogu in iščemo novega partnerja, kateri pa je pripravljen potešiti naše želje.

6. Narcizem- oziroma lepše gledano prekomerna ljubezen staršev in napačen odnos vodi lahko prav tako do nezdravega odnosa. Najprej bo sedanji mož ( partner trpel) nato pa še prihodnji. V življenjski rutini se zelo težko navadimo na to, da naš moški ne zna ugibati naših želja, da ne kupuje vsega kar si mi želimo ali pa mogoče celo da ne naredi vsega kar bi moral. Taka deklica z bolečim ponosom, ne bo znala nikoli ceniti moškega, ter išče kje bi lahko zapolnila svoje potrebe in našla idealnega moškega v vseh pogledih.

S stališča psihologije izdaja pri ženskah ni povezana in zasnovana po naši naravi. Naša velika želja je, da smo všeč vsakemu, želimo biti občudovane od nasprotnega spola, vedeti moramo da smo zaželene, ljubljene ter da nas partner občuduje. Želimo si, da nas partner posluša, v nas opazi žensko, da nam redno daje komplimente, nam nakloni pozornost…

Tudi nepomembna prevara, lomi žensko idejo o odnosih in se lahko globoko pogrezne v naš spomin. Psihologija ženske prevare loči takšno izdajo brez fizičnega stika. Razlog za to bi lahko rekli, daje v pomankanju podpore moža ali partnerja in njegovi brezbrižnosti. Nato začnemo svoje izkušnje deliti s sodelavci, pri tem pa se sprašujemo kako mu gre, zaupati mu začnemo skrivnosti in z njimi razpravljamo o naših družinskih težavah. Velikokrat mož na to ni pozoren in že fizični stik začne obravnavati kot kršitev vajine zaobljube.

Ženske pa smo v odnosu do stikov z drugimi partnerji povsem urejene na drugačen način. Nam se to ne dogaja vsako minuto in zato gledamo na to kot nekakšno atrakcijo ali pa zaljubljenost v novega partnerja. Če panaš mož ali partner ne razmisli pravočasno o svojem odnosu do partnerice in na nas neha gledati kot na pohištvo se seveda da še vse popraviti ali rešiti.

O ja drage moje, znamo biti prave lisičke zvitorepke.


Zakaj imamo ženske ljubimce?

Vse se prične že v samem otroštvu. Namreč mnogi psihologi na prvem obisku postavljajo vprašanja o odnosu med starši in osebo katera je poiskala pomoč. Navsezadnje nosimo model odnosov z drugimi ljudmi posledica našega psihološkega razvoja in tukaj so temelji naši starši. To pa je osnova zakaj imamo ženske ljubimce.

ODNOS OČE – HČI

Vzgoja deklice je za samega očeta velika odgovornost, zato so moški verjetno povsem bolj zadovoljni s sinom, ko spoznavajo področje še nerojenega otroka. Oče nam s svojim odnosom pokaže, kako naj bi moški ravnal z žensko kadar ona postane odrasla. Na primer, če je oče pasiven ali ločen, bo to sprožilo pri dekletu, da bo začela prezgodaj iskati očetovsko ljubezen in zaščito v drugih moških, kar pa nam verjetno nebo prav nič koristilo.

O JOJ POROČIL SE JE?

Recimo, da obstaja neka Jasmina. Oče je imel to Jasmino zelo rad, kot otroka. Njeni starši so bili vedno zaskrbljeni do nje , oče je lepo ravnal z mamo, na splošno pa je deklica imela zelo lepo in čudovito otroštvo, katerega niso zaznamovali žalostni dogodki. Ta deklica se sedaj zaljubi in poroči z moškim, kateri je podoben njenemu očetu. Nato, pa spozna, da ji je dolgčas z njim. On je njen vitez na belem konju, ona pa si želi prevaranta ali barabo. To je eden od razlogov zakaj imamo ženske ljubimce. Z vitezom se ne moremo počutiti vroče, ne moremo delati neumnosti in se celo ljubiti na neprimernih mestih. Njemu lahko rodimo otroke in smo zgledne ženske, znamo biti pridne in rahlo odmaknjene. Vendar nas bo vedno sram za vsako manifestacijo avanturizma ali kakšnih drznosti. Ženska v svojem življenju potrebuje viteza, kateri jo bo zaščitil in postavil kamniti zid pred njo in svetom.

ROPAR ŽENSKIH SRC  😉

Ker pa je postal vitez dolgočasen, bi vsi moški nato morali postati prevaranti. Za takim moškim bi šle v ogenj, skočile bi v vodo, odšle bi na bungee jumping…Pa vse le ni tako preprosto kot se zdi na prvi pogled. Tale ropar otrokom ne bo zagotovil stabilne prihodnosti, ne bo gazil v blateni nam ne bo pripravil palačink, ko si jih bomo zaželele. Če hočemo družino za življenje ni potrebno rojevati pravih mačotev, kateri ne postanejo vitezi ob pravem času.

Izkazalo se je že, da grejo ženske od Princa Royca do Metallice, in v čem je takšen ulov? Bistvo v tem je, da določena ženska nima določenih čustev do moškega, zato jih išče ob strani. Nekdo išče zaščito, nekdo adrenalin in nepremišljenost, spet drugi samo partnerja, kateri bi privolil v utelešenje najbolj nepredvidljivih fantazij. Temu iskanju pravimo pogonski mehanizem.

KAJ PA SEKS ?

Kadar začne par imeti težave v postelji, lahko rečemo da je njihov odnos v nevarnosti. Brez seksa je seveda prav tako mogoče, vendar on okrepi strukturo in nastane nekakšna eksplozija užitka.

Po naravi imamo ljudje različen temperament in spolno konstitucijo, ta pa je seveda na genetski ravni katere pa mislim vsaj ni mogoče spremeniti. In kadar pride do neusklajenosti med parom, se najprej zaprejo občutki in nato hormonski val v telesu.  Razvije se toleranca do te mere, da se naučimo veliko. In prav tako poroka med ljudmi, kateri imajo močno ali šibko konstitucijo, bo srečna le takrat, če bosta oba partnerja zavestno sodelovala pri njunemu izzivu. Takšna težava pa ne bi obstajala, če bi se prej razšla in verjetno se s tem ne bi niti mučila.

Žal pa ljudje ne iščemo lažjih poti! V tem primeru drugačne spolne konstitucije en partner lahko potrebuje seks vsaki dan, drugi pa skoraj enkrat na nekaj mesecev. To pa pomeni, da je eden prisiljen prenašati ali se celo samozadovoljevati, drugi pa je normalen. V takem primeru pa nas lahko odnos pripelje tudi do nasilja, saj navsezadnje ni to naša želja temveč naš partner to potrebuje.

Če pa ima ženska močnejšo spolno konstitucijo, bo razmišljala o sikanju drugega spolnega partnerja. Včasih pa je lahko celo varanje edini način, da se ne spremenite nikoli. Vendar na dolgi rok to ne gre.. Potrebno bo vsekakor nekaj spremeniti, če bomo želeli ostati v vezi.

Vsi ti kompleksi in psihološki koncepti so lahko za nekoga zelo utrujajoči. Prav tako pa nam vse to, lahko daje razumevanje, kakšno je urejeno razmišljanje in v skladu s kakšnimi scenarij si lahko uredimo naše življenje. Konec koncev smo si na neki način ljudje med seboj zelo podobni v svojih izzivih ali težavah.

TOREJ ZAKAJ IMAJO ŽENSKE LJUBIMCE? KER SO NEZADOVOLJNE!!!